Wil jij een mindfulness of zelfcompassie training, opleiding of nascholing volgen?

Dan ben je bij De Mindfulness Academie aan het juiste adres. Bij ons werken ervaren trainers en docenten die je op iedere stap van het traject kunnen begeleiden. Zij doen dit met veel expertise én plezier! Van training, tot opleiding tot nascholing. We hebben het allemaal in huis. 

Wil jij een mindfulness of zelfcompassie training, opleiding of nascholing volgen?

Dan ben je bij De Mindfulness Academie aan het juiste adres.  Bij ons werken ervaren trainers en docenten die je op iedere stap van het traject kunnen begeleiden. Zij doen dit met veel expertise én plezier!  Van training, tot opleiding tot nascholing. We hebben het allemaal in huis.

Waar ben je naar op zoek?

Mindfulness en Compassie trainingen voor iedereen

Wil jij een mindfulness of zelfcompassie training volgen? Hier vind je meer informatie over ons aanbod! 

Opleidingen tot trainer mindfulness of zelfcompassie

Bekijk hier onze verschillende geaccrediteerde en erkende trainersopleidingen tot Mindfulness MBSR/MBCT en Mindful Zelfcompassie MSC trainer.

Nascholing voor mindfulness trainers en professionals

Bekijk hier ons nascholingsaanbod. Voor nascholingen wordt bij relevante beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd. Zo ook voor het Mindfulnessregister.

De Mindfulness Academie

We leven in een bijzondere tijd. Veel is in verandering en onzeker. Juist nu zijn de kwaliteiten van mindfulness en zelfcompassie zo nodig. De Mindfulness Academie wil graag een plek bieden aan iedereen die de kwaliteiten van mindfulness en zelfcompassie wil ontwikkelen en uitdragen. Of je nu zelf een training wilt volgen of de traning wilt leren geven, je bent bij ons aan het juiste adres. 

Trainen bij De Mindfulness Academie

De trainers en docenten die aan De Mindfulness Academie verbonden zijn hebben allen al vele jaren ervaring. Zowel met mindfulness, zelfcompassie als met lesgeven. 

Het plezier dat wij ervaren in het trainen en lesgeven hopen we ook over te dragen aan onze studenten. We staan voor kwaliteit en persoonlijk contact.

Wij zien mindfulness en zelfcompassie als belangrijke kwaliteiten die je kunnen steunen in het leven van alledag. Onze begeleiding kenmerkt zich dan ook door praktisch, toepasbare adviezen en een ‘down to earth’ aanpak. 

“Mindfulness vind ik heel praktisch toepasbaar. Het helpt me om rust en balans in te bouwen in mijn werkdag en maakt me veel aandachtiger. Mijn omgeving vindt mij er veel meer ontspannen uitzien en zo voel ik me ook!”

Wat zeggen deelnemers over De Mindfulness Academie?

Martine Folkersma

Martine Folkersma

“Ik heb zowel de opleiding mindfulnesstrainer als de opleiding zelfcompassietrainer bij Rob en Mila gevolgd.

Dat ik dat bij hun instituut ging doen was voor mij van meet af aan duidelijk. Ik had als mindfulness beoefenaar al veel gehad aan hun gedegen aanbod, dat schiep vertrouwen in de trainersopleiding. En dat is meer dan waar gemaakt.

De opleidingen zijn goed ingebed in zowel oosterse als westerse wijsheid en ik hou van de kwaliteit en integriteit waar de academie voor staat.

Je krijgt je papiertje niet zomaar. Rob en Mila heb ik leren kennen als warme, persoonlijk betrokken en zeer ervaren trainers. Met veel dankbaarheid kijk ik terug op de supervisie sessies die ik met Rob had.

En ook nu kan ik nog steeds met vragen bij ze terecht. Ik heb die hele reis als zeer inspirerend en verrijkend ervaren en mag daar als trainer nog steeds de vruchten van plukken.”

“Ik wilde mindfulness beter kunnen overdragen, en tegelijk verdiepen voor mijzelf. De trainersopleiding van De Mindfulness Academie stelde me hiertoe precies in staat.

Er is een enorme ervaring met zowel de praktische als theoretische kant van mindfulness bij de trainers, met het spectrum van deelnemers waarop je voorbereid wilt zijn, en heeft een materiaal en opbouw waar ik stap voor stap in mee kan gaan.”

Henk van der Poel

Henk van der Poel“Ik heb voor de trainersopleiding bij De Mindfulness Academie gekozen vanwege de goede berichten die ik erover vernomen had. Ik werd echt ‘gegrepen’ door de manier van lesgeven waardoor ik me naast de lesstof ook zelf meer ben gaan verdiepen.

De docenten sluiten goed aan bij de vragen van de studenten en de behoefte van de groep. Ik vond de voorbeelden en uitleg persoonlijk en inspirerend.

Mede daardoor ben ik geïnspireerd en enthousiast geworden om mindfulness zowel voor mij persoonlijk als ook zakelijk in te gaan zetten.”

David van Coevorden

David van Coevorden“Ik wilde mindfulness beter kunnen overdragen, en tegelijk verdiepen voor mijzelf. De trainersopleiding van De Mindfulness Academie stelde me hiertoe precies in staat.

Er is een enorme ervaring met zowel de praktische als theoretische kant van mindfulness bij de trainers, met het spectrum van deelnemers waarop je voorbereid wilt zijn, en heeft een materiaal en opbouw waar ik stap voor stap in mee kan gaan.

Van harte aanbevolen.”

Marloes van der Wel

Marloes van der Wel“Ik heb voor deze trainersopleiding gekozen omdat ik zelf een goede ervaring had gehad met de zelfcompassietraining die ik er heb gevolgd. Mijn trainer, Mila de Koning, was ook één van de hoofddocenten bij de trainersopleiding. Wat me aansprak, was de down to earth benadering van De Mindfulness Academie en van Mila. Verder hebben zowel Mila als Rob vele jaren ervaring, met zowel trainen als opleiden. Dat gaf me vertrouwen.

De combinatie tussen zelf deelnemer zijn bij oefeningen, en vervolgens hierop reflecteren vanuit deelnemers- en trainersopzicht (in de basisopleiding), maakt dat je de training goed leert kennen en haar opbouw leert begrijpen. Vervolgens brengt de vervolgopleiding echt verdieping aan je trainerschap, door bijvoorbeeld uitgebreid bij enquiry stil te staan, bij het intakegesprek, stress en de principes van MBCT. Het contact met de docenten was prettig, ze waren goed te bereiken voor vragen en hadden zelf een open, compassievolle, mindful aanwezigheid in de training

Doordat je de mindfulnesstrainer opleiding in twee delen kunt volgen (basis en vervolg), kun je goed zelf het tempo bepalen afhankelijk van je eigen ontwikkeling. Verder is er een prettig leerklimaat, met een fijne afwisseling tussen theorie, ervaring en zelf oefenen en bevlogen en kundige hoofd- en gastdocenten.

Tenslotte is de opleiding, door de praktische insteek waarbij je veel zelf oefent met zowel trainen als mediteren, ook echt een persoonlijk leertraject, waarin ik mijn eigen patronen weer beter heb leren kennen en mijn meditatiebeoefening heb verdiept. Ik geef nu zelf de 8-weekse MBSR training en merk dat wat ik heb geleerd in de trainersopleiding me een stevig fundament geeft.”

Wie werken bij De Mindfulness Academie?

Rob Brandsma

Hoofddocent Opleiding Mindfulness­trainer

Rob Brandsma is de ontwikkelaar van de Opleiding Mindfulness­trainer en geeft nog steeds met veel plezier les aan de opleiding. Hij is vooral geïnteresseerd in het benutten van mindfulness en compassie in de vele domeinen van het dagelijks leven en in het bijzonder de gezondheidszorg.

Hij is de auteur van een aantal publieksboeken over mindfulness voor het grote publiek zoals Beter nu en Elke dag meer mindfulness. Op het terrein van het trainersvak publiceerde hij de trilogie Mindfulness Basisboek, Mindfulness Praktijkboek en Mindfulness Trainingsboek. Het Praktijkboek is in een internationale editie verschenen onder de titel The Mindfulness Teaching Guide. Hij volgt geïnteresseerd het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness en baseert daarop ook zijn werk als trainer en het ontwikkelen van nieuwe mindfulness-based interventies.

Over zijn passie voor mindfulness en compassie zegt hij: ‘Mindfulness stelt mij in staat om beter met uitdagingen en obstakels om te gaan en mij vaker te realiseren dat het hier en nu (bijna) altijd de beste plek is om te vertoeven. Het verrijkt mijn leven met inzicht, verwondering en mildheid. Het is een geschenk om dit ook in mijn werk te kunnen brengen.’

Rob werkte eerder als preventiemedewerker in de verslavingszorg, als directeur van een organisatie voor gezondheidsvoorlichting, en in een eigen praktijk voor psychologische behandeling. Hij is niet praktiserend GZ-psycholoog, orthopedagoog en psycholoog NIP.

Mila de Koning

Oprichter, Hoofddocent Opleiding Mindfulnesstrainer en Mindful Zelfcompassietrainer

Mila de Koning geeft al sinds 2006 mindfulness en zelfcompassie trainingen, workshops en coaching aan verschillende doelgroepen. Zij geeft trainingen op open inschrijving maar ook aan artsen, verpleegkundigen en hulpverleners en aan mensen met angstklachten.

Zij is jaren werkzaam geweest in de gezondheidszorg, binnen de GGZ in verschillende functies, waaronder als verpleegkundige / sociotherapeut, docent en preventiewerker en projectleider. Sinds 2011 richt zij zich helemaal op mindfulness en zelfcompassie, binnen het VU medisch centrum richtte zij het expertisecentrum mindfulness op met als doel om mindfulness en zelfcompassie naar de gezondheidszorg te brengen.

Samen met Marga Gooren schreef Mila in 2020 het boek Hart voor de dokter, met zelfcompassie aan het werk.

Mila is oprichter van De Mindfulness Academie en hoofddocent van de opleiding tot mindfulnesstrainer. Daarnaast is De Mindfulness Academie de Europese partner van het  Center for Mindful Self-Compassion in San Diego, U.S.A en werkt Mila ook meer en voor het CMSC als supervisor en opleider. Nog steeds ligt haar hart bij de gezondheidszorg en geeft zij speciale mindfulness en zelfcompassie workshops en trainingen o.a. aan artsen en andere zorgverleners.

“Trainen en opleiden doe ik nog steeds met heel veel passie en plezier. Het doorgeven van mindfulness en zelfcompassie doe ik met recht met hart en ziel. Mindfulness verveelt nooit!”